tirsdag 21. juli 2009

Guide - Her er hvordan bruke usb 3G Mobilt bredbånd på en PS3 eller XBOX360

.

Jeg fikk meg et Telenor USB Mobilt modem som taklet 3G (HSDPA), som gir såkalt bredbånd hastighet. Men jeg fikk problemer siden jeg har flere datamaskiner i tillegg til playstation 3. Og jeg kunne ikke bytte rundt på denne usb sticken. PS3 har ikke inntak for usb modem. Derfor måtte jeg finne andre løsninger, og det fant jeg til slutt.

Litt om kabler, og kabel tilkobling:

Her får dere oppskriften på hvordan du kan dele din 3G internett kobling uten å måtte kjøpe en 3G wireless router til ca 1000 kr, kun ved bruk av din pc/bærbar og en ethernet kabel. Jeg har gjort dette med min Playstation 3, og det fungerer helt fint, og hastigheten er god. thumbs.gif

Det du trenger er en Ethernet kabel som kan kobles mellom pc'n og playstation 3, men det er noe du må passe på. Det er at du må ha en krysset Cat5 eller Cat6 kabel, og ikke en vanlig ethernet Cat5 eller Cat6 kabel. Her er en link på en 20 meter krysset Cat5e kabel.

Mitt problem var at jeg ikke hadde noen krysset ethernet kabler liggende. Jeg hadde bare de helt vanlige Cat5 kablene. Da får man et problem. Det er umulig å få internett forbindelse fra PS3, men jeg hadde en D-Link Switch av denne typen. Det som er fint med denne, er at den gjør alt automatisk for deg. Om du for eksempel kun har vanlige Cat5 kabler så krysser den kablene for deg. Da kan du bruke de til å koble 2 datamaskiner sammen til et nettverk. Her har du et par linker til noen sider med enkel forklaring med bilder på hvordan de 2 kabel typene fungerer; Link 1. Link 2. Link 3.

Det jeg gjorde var at jeg koblet den ene vanlige Cat5 kabelen fra min bærbare pc til switchen, og den andre vanlige Cat5 kabelen fra switchen videre til Playstation 3 maskinen. Deretter logget meg inn på PS3, og startet opp min bærbare pc, og der igjen mitt mobile bredbånd.

Neste steg blir å gå inn på "Nettverk- og delingssenter:
For å komme ditt: Klikk på "Start"-->"kontroll panel"-->"Vis nettverksstatus og –oppgaver". Der vil du se to nettverk. Et "Nettverk (Privat nettverk)" som er din pc, og et "Uidentifisert nettverk (offentlig nettverk)", som er Playstation 3.
Klikk nå på "VIS STATUS" for din pc, -->"Egenskaper". Nå klikker du på fanen "Deling". Velg nå "Tillat andre nettverksbrukere å koble seg til gjennom denne datamaskinens internett-tilkobling". Deretter må du velge hvilket "hjemmenettverkstilkobling" du vil bruke. I mitt tilfelle var det "Lokal tilkobling".

Om du er usikker på hvilken tilkobling uidentifisert nettverk bruker, kan du bare gå inn på: "Start"-->"Kontroll panel"-->"Vis nettverksstatus og –oppgaver"-->"Administrere nettverkstilkoblinger". Les det som står over uidentifisert nettverk. Der har du hvilken nettverks tilkobling du skal velge fra i "Hjemmenettverkstilkobling" i fanen "Deling".

Jeg var litt usikker på "ICS (Deling av Internett-tilkobling)" innstillinger. Uansett haket jeg av alle der i den menyen. Klikk Ok.

PS! Ip problemer:
Det var en liten ting til, og som jeg slet en del med. Jeg vet at andre har hatt dette problemet med Playstation 3. Playstation 3 klarte ikke å hente IP adressen. Så feilmeldeldingen lød sånn:
Skaff IP adresse: Mislykkes. Forsøket på å oppnå en IP adresse har utløpt.
På engelsk:
Obtain IP adress: Failed. The attempt to obtain an IP adress timed out.

Løsningen på problemet ble å sette inn en IP adresse selv, da igjennom Vista. Og det gjorde jeg slik: Klikk inn på "Start"-->"Kontrollpanel"-->"Vis nettverksstatus og –oppgaver"-->"Administrere nettverkstilkoblinger".
Høyre klikk på "Uidentifisert Nettverk"-->"Egenskaper". Og velg "Internet Protocol versjon 4 (TCP/IPv4)". Og Klikk inn på "Egenskaper". Hak av på "Bruk følgende IP-adresse:" På "IP adresse:" skriver du f.eks. inn: "192.168.0.1". Og på "Nettverksmaske: "255.255.255.0". Skriv tallene inn, da uten gåseøyne. Og deretter klikker du "OK". Så restarter du maskinen, og starter internett forbindelsen på nytt så snart du er logget inn i Vista.


Da kan du gå over til playstation 3:
Opprette en ny internett forbindelse. Velg enkelt oppsett, og velg alt automatisk videre. Så skal alt være i gang, og din PS3 nå bruke internett forbindelsen til din Pc.


Nå kan du også aktivere "Media Servere" i PS3 om du ønsker det:

Ved kun å tillate IP adressen til PS3 i "Trust Control" menyen til din Firewall, eller noe som ligner, som kan tillate IP adressen til PS3 i din Firewall på pc'n.

Start Windows Media Player, klikk på "Bibliotek"-->"Mediadeling". Klikk "Tillat" på "Ukjent enhet". Klikk Ok.

Gå til PS3 å søke etter "Let etter Media Servere". Da skulle du kunne se en del filer fra pc'n din.

Problemer med å finne IP adressen til din PS3:

Gå til din PS3-->"Innstillinger"-->"Systeminnstillinger". Da har du PS3 sin IP adresse.

Om du har Norton Firewall så er det en beskrivelse her om hvordan legge til/tillate en IP adresse: How to trust a computer or a network in Norton Internet Security 2008.Skulle det allikevel være problemer med å følge denne guiden, så kan du følge denne linken, og se det fra YouTube.

11 kommentarer:

Anonym sa...

har tatt mediadeling fra windows media player til ps3 men så henger ps3 seg opp når jeg skal spille av en sang. hva gjør jeg?

Alt Mellom Himmel og Jord sa...

Hva slags os har du? Det kan være flere ting, det kan være anti virus/firewallen, kabelen/switch'en. Jeg hadde vista, og ingen problemer med media share på ps3. Henger det sån når du spiller av filen på pc'n din?

Anonym sa...

er det mulig å plugge usb sticken rett i ps3 og endre innstillingene direkte på ps3?

Alt Mellom Himmel og Jord sa...

Man kan ikke koble usb modemet direkte inn i ps3. Ps3 er ikke lagd for å kunne bruke usb modem. Eneste muligheten er å gjøre som beskrevet i guiden, og dele internett tilkobling fra en annen pc. Eller kjøpen en 3G wireless router til over 1000 kr: http://www.webbutikken.no/aspx/loginVnet.aspx?ReturnUrl=%2faspx%2fprodukt%2fprdinfovnet.aspx%3fplid%3d8889&plid=8889

ivar sa...

ok har jeg skjønt rett så kan jeg kjøpe en slik ruter koble usb modemet til den og så spille ps3 med kabel fra rutern og til ps3

Alt Mellom Himmel og Jord sa...

Det er bare å kjøpe usb ruter og koble til usb modemet. Den har også 4 ethernet plugger så du kan koble kabler fra ruteren om du vil i tilegg til å ha den som trådløst. Jeg anbefaler deg å oppdatere firmwaren på ruteren.

Anonym sa...

jeg er lost etter "VIS STATUS" den muligheten finner jeg ikke i min vista...

Alt Mellom Himmel og Jord sa...

Men har du nettverkene der da?

Anonym sa...

hei! det funket alikevel.

men andre gang jeg skal koble opp så finner den ikke ip'en. funket perfekt første gang, men nå vil den ikke mer...

Anonym sa...

Åssen funker det på windows 7 a finner ikke ut noe på internett tilkobling via pc
???

tyler jones sa...

Thank you for the useful facts !!!!